Monday, 15. July 2024.
Unsko-sanski kanton 29° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

13. Augusta. 2023. Region
Milanović o optužnici protiv Dodika: Šmit koristi svoja ovlaštenja da bi zaštitio sebe

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović, rekao je jučer, komentarišući optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, da visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH koristi svoja ovlaštenja kako bi zaštitio sebe, a kad tim istim ovlaštenjima treba da zaštiti prava jednog naroda u toj zemlji onda – baš nema vremena.

Milanović je ukazao na to da Šmit mjenja zakone kako hoće i upitao gdje je bio prije godinu dana kad je bonskim ovlašćenjima mogao da promjeni izborni zakon BiH bez kršenja dejtonskog Ustava i spriječi da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva. 

Ocijenio je da je visoki predstavnik, da bi zaštitio svoju reputaciju, promijenio je krivični zakon prema kojem je ono što je Dodik uradio krivično djelo.

Milanović je za Schmidta rekao da je “penzionisani njemački političar koji je iza sebe ostavio nebitni trag, da je od strane nekog instaliran za kolonijalnog upravitelja u Bosni i Hercegovini, nema mandat Savjeta  bezbijednosti UN-a i da iza njegovih poteza stoje neke ambasade u toj zemlji navodeći američku”.

“Je li to način smirivanja situacije u Bosni i Hercegovini, deeskalacije”, upitao je Milanović dodajući da će “nastaviti pozivati sve faktore ovog prostora – Hrvate, Srbe, Bošnjake – da razgovaramo bez kolonijalnih upravitelja”.-rekao je Milanović

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision