Friday, 14. June 2024.
Unsko-sanski kanton 16° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Novembra. 2023. Region
Milanović napao hrvatsko “ne” u vezi rezolucije o Gazi: Odluka je donesena bez konsultacija

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović kritikovao je hrvatsko “ne” u vezi rezolucije u Gazi, smatrajući da je Hrvatska trebala biti suzdržana.

Poprilično je burno odjeknula vijest da je pri glasanju o jordanskoj rezoluciji o primirju u Gazi hrvatski predstavnik pri Ujedinjenim narodima bio protiv.

Predsjednik Milanović stoga je izjavio kako nije bio uopće informiran oko ovog pitanja, premda je prema Ustavu i zakonu to trebao biti, te kako bi on sugerirao suzdržan stav, dok negativni glas, prema njemu, Hrvatsku ostavlja sigurnosno ranjivom. Smatra da je Hrvatska trebala biti suzdržana.

“Nema dogmi. Ni Palestina ni Izrael ni Washington ni Moskva… Sve, osim nekih temeljnih ljudskih vrijednosti oko kojih bismo se trebali složiti, je tema za razgovor, a ne kako je jučer rekao predsjednik Vlade zašto to preispitujemo. Preispitujemo. Zato jer smo u takvom društvu. Nema diktature”, istaknuo je Milanović.

Naglasio je da nikada nije obvezivao Hrvatsku glasom kao što to radi premijer Andrej Plenković.

“Način na koji Hrvatska misija i njezin predstavnik, koji očito sluša samo Plenkovića, legitimirao Hrvatsku – nije dobro, zbog načina na koji je odluka donesena bez konsultacija predsjednika Republike”, komentirao je.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision