Utorak, 6. Maja 2014.
Unsko-sanski kanton 6° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Maja. 2014. Region, Vijest dana
Milanović: Linić smijenjen zbog narušenog povjerenja te političke odgovornosti u slučaju ” Spačve”

Hrvatski premijer Zoran Milanović rekao je na konferenciji za medije kako više ne vidi mogućnost za nastavak suradnje s ministrom Slavkom Linićem, te dodao kako za novog ministra predlaže Borisa Lalovca, dosadašnjeg ministrovog zamjenika koji je upućen u sve procedure.

„Predstečajne nagodbe su diskrecijski postupak i moraju biti besprijekorne bez ikakve sumnje. Država se ne može oštećivati i ne može se govoriti o očuvanju radnih mjesta kao kriteriju. To tako ne smije biti“, rekao je hrvatski premijer i dodao da je njegov posao da provjerava i postavlja pitanja.

„Greška se može dogoditi, ali onda očekujem da se utvrde odgovorni za to koji su ministra, uvjeren sam, doveli u zabludu“, dodao je i poručio da je s Linićem imao intenzivnu i solidnu suradnju.

Premijer je podsjetio na takozvani „slučaj pomoćnik“ s početka godine kada je osobno morao isključiti Branka Šegona iz tima jer ‘ministar nije vidio problem u tome da njegov pomoćnik uzme kredit u HBOR-u.

Milanović je rekao kako se ovaj put radi o grešci na štetu državnog proračuna što je potvrdila i Porezna uprava, a to je, kaže, alarm i tada se mora nešto napraviti. „Povjerenje je ozbiljno narušeno“, rekao je hrvatski premijer i zahvalio Liniću na suradnji i doprinosu u Vladi.

Ministar Slavko Linić bio je jutros u Vladi, i otišao je nakon 20-ak minuta bez komentara.

 

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision