Tuesday, 23. July 2024.
Unsko-sanski kanton 26° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Marta. 2024. Region
Milanović i Plenković dijametralno suprotno o odluci Ustavnog suda RH…

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u ponedjeljak je odluku Ustavnog suda RH proglasio državnim udarom, dok je aktualni hrvatski premijer Andrej Plenković ustvrdio kako je ta odluka ispravna i očekivana.Ustavni sud u ponedjeljak je donio zaključak da predsjednik Milanović, koji je prošlog petka najavio svoju kandidaturu na SDP-ovoj listi, ne može biti kandidat na parlamentarnim izborima dok je na dužnosti predsjednika RH niti istican kao kandidat za premijera.

“Odluka je očekivana. Mislim da je predsjednik Ustavnog suda bio jasan. Sve što smo i mi rekli da je jasno da se ne samo izašlo iz ustavnih okvira uloge predsjednika, nego se direktno kršio i sam Ustav, to su oni i ponovili. Ne vidim što su drugo mogli reći”, rekao je Plenković

S druge strane, Milanović je u svom odgovoru oštrim riječima napao potez Ustavnog suda. “Donijeli su odluku u kojoj se na jedan perfidan, gangsterski način, jedino nema pucnjave i noževa, potpuno izvan Ustava, izvan bilo kojeg principa Ustava, prijete jednoj političkoj stranci, (…) da će im u stvari uništiti liste”, odnosno, da će “izgubiti pravo natjecanja na izborima” ukoliko ne budu činili ono što “HDZ-ova banda iza zatvorenih vrata ocijeni kao nepristojno”.

Milanović je poručio da će na kraju biti premijer, uz poziv građanima da se ujedine protiv HDZ-a.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision