Friday, 12. August 2022.
Unsko-sanski kanton 24° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

16. Jula. 2022. Bosna i Hercegovina
Michel odgovorio Pahoru: EU poslala jasan znak BiH i njenom evropskom putu

Predsjednik Evropskog vijeća Šarl Mišel (Charles Michel) odgovorio je na pismo koje mu je prije tačno mjesec dana uputio slovenski predsjednik Borut Pahor po pitanju integracija BiH. Mišel je naveo da je Evropska unija poslala jasan znak da je put Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji otvoren pod uslovom da zemlja provode reforme i da ovaj period predstavlja priliku za državu da pokaže napredak i pređe u narednu fazu procesa integracije.

Ovo je jasan znak da je put Bosne i Hercegovine u EU otvoren – pod uslovom da zemlja provede reforme. Vijeće je zadužilo Evropsku komisiju da izvještava o implementaciji 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja kako bi se vijeće moglo ponovno odlučivati o ovom pitanju.

Ovo je prilika za Bosnu i Hercegovinu da pokaže napredak i pređe u narednu fazu procesa integracije – moramo ih ohrabriti da iskoriste ovu priliku.  Budite uvjereni da EU, i ja lično, namjeravamo nastaviti angažman da podržimo Bosnu i Hercegovinu i sve naše partnere sa zapadnog Balkana u neophodnim koracima kako bi krenuli naprijed na svom putu prema EU – poručio je Mišel u pismu upućenom Borutu Pahoru.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision