Monday, 27. May 2024.
Unsko-sanski kanton 24° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Novembra. 2023. Zanimljivosti
Mask: Vještačka inteligencija bi mogla postati najrazornija sila u istoriji

Multimilijarder Elon Mask smatra da bi vještačka inteligencija svakog mogla ostaviti bez posla. Prema njegovim riječima, vještačka inteligencija bi mogla postati najrazornija sila u istoriji. Ukazao je da će dovesti u pitanje sam smisao života.

O vještačkoj inteligenciji govorio je u službenoj rezidenciji Velike Britanije Lancaster Houseu.

“Prvi put imaćemo nešto pametnije od najpametnijeg čovjeka. Teško je kazati kada će se to tačno desiti, ali doći će se do tačke kada posao neće biti potreban. Moći ćete imati posao, ali ako budete željeli imati posao radi ličnog zadovoljstva. No, vještačka inteligencija će biti u stanju da sve radi”, mišljenja je Mask.

Šaljivo je kazao da ne zna da li će ljudima zbog toga biti ugodno ili neugodno. Očekuje da će vještačka inteligencija mnoge stvari učiniti ostvarivim i da u tome neće biti ograničenja. Napomenuo je da je to i dobro i loše. Ukazao je da će zbog toga jedan od izazova biti kako pronaći smisao života.

Mask je više puta upozoravao na prijetnje koje predstavlja vještačka inteligencija. Jednom prilikom je poručio da bi vještačka inteligencija mogla biti opasnija od nuklearnog oružja, prenosi američki poslovni portal CNBC.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision