Wednesday, 8. December 2021.
Unsko-sanski kanton -3° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Oktobra. 2021. Zanimljivosti
Mark Zuckerberg iskritikovan u novom Timeu

Časopis Time je na naslovnici oktobarskog broja objavio Marka Zuckerberga usljed tvrdnji da Facebook šteti djeci i mladima te stavlja profit iznad sigurnosti korisnika.

Preko Zuckerbergovih usta i nosa postavljeno je pitanje “Želite li obrisati Facebook?” te dvije opcije, jedna za poništavanje zahtjeva, a druga za brisanje profila.
Naslov teksta koji govori o Zuckerbergu je “Kako je Facebook napravio problem tako što je uništio tim koji je ljude stavljao ispred profita?”. Članak opširno govori o odlukama velike kompanije da odstrani članove tima koji su se borili protiv dezinformacija i mržnje.

Facebook je početkom decembra 2020. raspustio tim uposlenika, što je rezultiralo time da je bivša uposlenica Frances Haugen u CBS-ovoj emisiji “60 Minutes” ispričala kako spomenuta kompanija potiče govor mržnje i podjele kako bi ostvarila veću zaradu.

Korisnici Twittera su vrlo brzo iskoristili priliku da podsjete na staro izdanje časopisa, objavljeno 2010. godine, kada je Zuckerberg proglašen osobom godine. Uz to su iskoristili već popularnu šaljivu usporedbu s društvenih mreža “Kako je počelo, a kako sada ide”.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision