Monday, 26. February 2024.
Unsko-sanski kanton 6° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Januara. 2024. Region
Marinika Tepić okončala štrajk glađu pa poručila: Najjača infuzija je u mojoj glavi

Potpredsjednica stranke Slobode i pravde Marinika Tepić nakon 12 dana je okončala štrajk glađu, iskoristila priliku da čestita Novu godinu i poručila da se njena borba za oslobađanjem nastavlja.

Ona se putem svoje objave na društvenoj mreži X (ranije Twitter) zahvalila za svu dosadašnju podršku koju je imala i najavila da će, prema preporukama doktora, za dvije sedmice biti stabilna i na nogama.

“Sretna i slobodna 2024. Hvala vam i za brigu i za podršku. Hvala i ljekarima koji su se mrštili, ali i razumjeli. I kardiologu koji je objasnio da je najjača ‘infuzija’ – u mojoj glavi, u tolikoj riješenosti”, poručila je Tepić.

Tepić je štrajkovala glađu 12 dana. Posljednjeg dana 2023. godine su ona i dvoje poslanika opozicije koji su štrajkovali glađu završili štrajk. To je 31. decembra uvečer potvrdio predsjednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas.

Troje političara iz redova opozicionog SSP-a, Marinika Tepić, Jelena Milošević i Branko Miljuš, stupili su u štrajk glađu nakon vanrednih izbora održanih u Srbiji 17. decembra, tražeći poništavanje glasova zbog navoda o brojnim neregularnostima.

Tepić je od tada postala simbol otpora i borbe protiv Aleksandra Vučića. Svojim štrajkom glađu, kako je to i sama ranije rekla, željela je poslati poruku kako međunarodnoj zajednici tako i vladajućoj strukturi od koje traži samo jedno – poništavanje izbora.”Ovo je čin borbe. Ne želim da prihvatim da je ovo očajnički čin. Smatram sebe racionalnom ženom i odgovornom. Ne smijem dopustiti da se legalizuje bezakonje i brutalna izborna krađa. Ovo jeste način pobune da što više ljudi čuje za ovo. Imate više od polovine Srbije, možda i dvije trećine koje žive u informativnom mraku. To se dešava i na međunarodnom planu jer druge države komuniciraju s vlašću, ali mnogo manje sa opozicijom. Međutim, sada je naočigled svih, izvršena izborna krađa na svim nivoima, a najočiglednija u Beogradu”, izjavila je Tepić ranije.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision