Tuesday, 26. September 2023.
Unsko-sanski kanton 20° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Augusta. 2023. Region
Mandić: Strane ambasade problematizuju ulazak Srba u Vladu Crne Gore

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić izjavio je da se u Crnoj Gori problematizuje i sam ulazak predstavnika Srba u Vladu, a da niko od stranih ambasada nije reagovao kada je premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti nedavno u Tetovu proglašen za svealbanskog premijera.

On je ukazao da je ambasador Slovačke sebi dao za pravo da sastavlja novu Vladu Crne Gore, dok predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nijednom nije rekao kako treba da izgleda Vlada, nego je saopštio kako se primjenjuju različiti aršini prema Albancima u Sjevernoj Makedoniji i Srbima u Crnoj Gori.

Mandić je napomenuo da je procenat Srba u Crnoj Gori mnogo veći od procenta Albanaca u Sjevernoj Makedoniji, saopšteno je iz NSD-a.

On je rekao da je koalicija “Za budućnost Crne Gore” jedan od pobjednika na izborima i da želi da pregovara sa kolegama koji su, takođe, učestvovali u pobjedi nad bivšim režimom.

Mandić je rekao da zato sa velikom zainteresovanošću čekaju nastavak razgovora sa mandatarom Milojkom Spajićem kako bi, uz poštovanje demokratskih principa i bez bilo kakvih uplitanja sa strane, dogovorili novu Vladu za koju se, kako je naveo, jasno na izborima izjasnila Crna Gora.

“Ako ima dobre namjere, ništa nam neće biti teško, jer je svima dobro poznata narodna volja”, poručio je Mandić.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision