Tuesday, 7. December 2021.
Unsko-sanski kanton -1° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

25. Novembra. 2021. Region
Makedonski autobus u kojem je poginulo 46 osoba nije bio licenciran za prijevoz

Autobus preduzeća Besa trans, koji je izgorio u Bugarskoj, nije bio licenciran za međunarodni prijevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prijevoza, pa je ovom preduzeću oduzeta dozvola za rad, saopćili su iz Ministarstva saobraćaja i veza Sjeverne Makedonije.

U saopćenju je navedeno da vozilo ne postoji ni u elektronskoj evidenciji izdatih dozvola za obavljanje unutrašnjeg ili međunarodnog prijevoza putnika koje vodi Ministarstvo saobraćaja i veza.

Dodaje se da su registrovana tri licencirana vozila kompanije Besa trans, ali da izgorjelog autobusa nema među registrovanim.

“U skladu sa Zakonom o drumskom saobraćaju i zbog nedostataka koje je utvrdilo Ministarstvo saobraćaja i veza, a sa ciljem sprečavanja bilo kakvog drugog postupanja firme koja bi mogla da podstakne negativne posljedice, firmi Besa trans se oduzima dozvola za rad, odnosno zabranjuje obavljanje djelatnosti”, istaknuto je u saopćenju.

U resornom ministarstvu su naglasili da je vlada obavezala inspektorat da izvrši vanrednu kontrolu u ovoj firmi.

Poginulo je 46 osoba, među kojima i 12 djece, kada se na autoputu u Bugarskoj zapalio autobus preduzeća Besa turs iz Sjeverne Makedonije. Stradali su uglavnom državljani Sjeverne Makedonije, dok je povrijeđeno sedam osoba, među kojima i državljanin Srbije iz Preševa. Oni su se sa turističkog obilaska Istanbula, preko Bugarske, vraćali u Skoplje.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision