Saturday, 10. December 2022.
Unsko-sanski kanton 12° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Maja. 2014. Region, Vijesti
Makedonija: Odluke ili vanredni izbori

SKOPLJE – Danas je dan “D” za albansku partiju DUI Ali Ahmetija koja treba da odluči da li će priznati legitimitet izbora Đorđo Ivanova za predsjednika Makedonije, kandidata vladajuće VMRO-DPMNE, jer od toga zavise i pregovori o formiranju nove vlade, objavio je makedonski portal na albanskom jeziku Time.al
Istovremeno, ne isključuje se ni mogućnost da na jesen budu održani novi parlamentarni izbori ukoliko najuticajniji opozicioni SDSM i DPA budu dosljedni odluci da bojkotuju parlament.
Lider DUI je, naime, mogućnost ponavljanja parlamentarnih izbora pominjao i prije nego što je ušao u prošlu vladu, ali je tada to povezivao sa pitanjem imena Makedonije i njenom integracijom u NATO i EU. Na Ahmetiju je da odluči šta mu je činiti, ako želi da bude dio vlasti s obzirom na to da je, kako piše portal Time.al, lider VMRO-DPMN Nikola Gruevski kao glavni uslov za nastavak pregovora o učešću DUI u vladi postavio priznavanje Ivanova za legitimnog predsjednika Albanaca. Na pregovaračkom stolu će se, kako se navodi, naći svi argumenti za i protiv Ivanova, ali će PDI, kako se vjeruje, insistirati na tome da predsjednik treba da bude prihvtljiv za sve građane Makedonije.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision