Saturday, 2. December 2023.
Unsko-sanski kanton 15° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Juna. 2014. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno, Vijesti
Lukač: Policijska istraga o trošenju novca za zaštitu od poplava

Federalna uprava policije (FUP) pokreće provjere o načinu trošenja namjenskih sredstava za zaštitu od poplava u BiH i odgovornosti za posljedice katastrofe koja je pogodila zemlju polovinom prošlog mjeseca, kazao direktor Uprave Dragan Lukač.

Istražioci FUP-a posebnu pažnju usmjeriće na federalno Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Agenciju za vodno područje rijeke Save i Upravu Civilne zaštite FBiH, prenosi Srna.

Lukač je najavio da će već danas potpisati plan aktivnosti koje će biti provedene u Zeničko-dobojskom, Unsko-sanskom, Srednjebosanskom, Tuzlanskom, Sarajevskom i Posavskom kantonu, u kojima je evidentirana najveća šteta i broj ljudskih žrtava od poplava, piše “Dnevni avaz”.

Prema njegovim riječima, predmet istrage biće provjeravanje transparentnosti trošenja sredstava svih onih institucija i agencija koje su raspolagale javnim sredstvima na računima namijenjenim za zaštitu od poplava.

“Situacija je takva da se ne može ostati gluv i nijem. Neko mora odgovarati, a mi ćemo, ako utvrdimo postojanje krivičnog djela, zajedno sa tužilaštvima ići u podizanje krivičnih prijava”, naveo je Lukač.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision