Monday, 22. April 2024.
Unsko-sanski kanton 0° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Aprila. 2024. Bosna i Hercegovina
Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini planirani za oktobar bit će raspisani najkasnije do 9. maja

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini planirani za oktobar bit će raspisani najkasnije do 9. maja, a sredstva za njihovu provedbu su osigurana, potvrdila je u srijedu predsjednica Centralne izborne komisije (CIK) BiH Irena Hadžiabdić.

Ona je novinarima u Sarajevu kazala kako je odlukom Ministarstva finansija BiH na račun CIK-a uplaćen iznos od sedam miliona konvertibilnih maraka, odnosno 3,58 miliona eura, čime su osigurana ranije planirana sredstva za provedbu izbora.

BiH još nije dobila budžet za 2024, pa je država trenutno na privremenom finansiranju zbog čega je prijetila opasnost po finansiranje izbora no ona je sada otklonjena…

Hadžiabdić je ipak upozorila kako ranije predviđenih sedam miliona KM neće biti dovoljno jer se oktobarski izbori moraju organizirati po novima pravilima koje je nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt, a ona predviđaju i upotrebu novih tehnologija na ograničenom mjestu biračkih mjesta.Za to bi trebalo nabaviti novu opremu poput skenera glasačkih listića i video nadzora, za što je potreban dodatni novac.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision