Wednesday, 24. July 2024.
Unsko-sanski kanton 28° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

8. Maja. 2024. Svijet
Ljekari bez granica pozvali Izrael da prestane s napadima na Rafu

Izvršna direktorka međunarodne humanitarne organizacije Ljekari bez granica (MSF) Avril Benoa izjavila je danas da izraelski vojni napad na grad Rafu u južnom dijelu Pojasa Gaze, gde je više od 1.5 miliona civila, stanovnika i raseljenih, zarobljeno na malom dijelu zemlje, predstavlja rizik da se to mjesto pretvori u groblje.

”Tokom sedam mjeseci bili smo svjedoci neselektivnog ubijanja civila, napada na humanitarne radnike – uključujući naše osoblje – uništavanja medicinskih objekata i opstrukcije pomoći za spasavanje života. Ne možemo zamisliti šta bi dalja eskalacija ovog sukoba značila za ljude koji su već toliko propatili u ovom ratu bez pravila”, napisala je Benoa na svom nalogu na mreži Iks.

Ona je pozvala Izrael da odmah prekine sa svojim napadima, dodajući da bi dalja vojna eskalacija predstavljala direktan napad na ”zarobljeno stanovništvo”.

”Vojna eskalacija u Rafi ugušila bi ionako krhku humanitarnu reakciju u trenutku kada zdravstvene i humanitarne potrebe rastu”, ocenila je izvršna direktorka Ljekara bez granica.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision