Friday, 3. February 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

5. Januara. 2023. Bosna i Hercegovina
Lideri stranaka “Osmorke”, Federacije BiH dogovorili su u Zenici nastavak implementacije izbornih rezultata

Lideri stranaka “Osmorke”, osam stranaka iz Federacije BiH dogovorili su u Zenici nastavak implementacije izbornih rezultata i da u međuvremenu izvrše dodatne konsultacije sa partnerima u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić rekao je da će Osmorka sa SNSD-om i HDZ-om u najkraćem roku održati još jedan razgovor s ciljem popravljanja ambijenta.

Nikšić je naveo da nije upitan dogovor “osmorke” sa HDZ-om i SNSD-om, ali da su “upitni potezi” pojedinih partnera unutar ovog bloka.

“Prolongiraćemo dostavljanje imena /za Savjet ministara/ da obavimo još jedan krug konsultacija”, rekao je Nikšić.

On je dodao da nije nikome u interesu održavanje tenzija, već uspostavljanje povjerenja i donošenje odluka od važnosti za građane.

Nikšić je rekao da u sporazumu između “osmorke”, HDZ-a i SNSD-a nije bilo govora o državnoj imovini, te napomenuo da u vezi sa tim postoji odluka Ustavnog suda BiH.

Fuad Kasumović iz BH inicijative rekao je novinarima da je najviše razgovarano o nekim stvarima koje se u posljednje vrijeme desile mimo “osmorke”. 

On je istakao da je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nezaobilazan za formiranje vlasti, a međunarodnu zajednicu optužio je da pravi haos u BiH. 

Lider NES-a Nermin Ogrešević rekao je da svi članovi “osmorke” treba da rade kako bi se očuvale teme koje su bile dio potpisanog sporazuma, prenijeli su federalni mediji.

Na pitanje da li je nezadovoljan pozicijama koje NES treba dobiti pa je zato prije dva dana kritikovao “osmorku”, Ogrešević je odgovorio da to nije tačno.

“Ozbiljan je trenutak kada se treba ići ka finišu formiranja vlasti”, rekao je Ogrešević.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision