Tuesday, 5. December 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Jula. 2023. Svijet
Lavrov: Rusija će preduzeti mjere zbog širenja NATO

Moskva zna koje mejre da preduzme kako bi osigurala svoju bezbijednost nakon ulaska Švedske i Finske u NATO, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. 

“Definitivno ćemo donijeti zaključke u zavisnosti od toga koliko će NATO brzo i ekstenzivno koristiti teritoriju Finske i Švedske. Nema sumnje da će to biti urađeno, jer i Helsinki i Stokholm već razgovaraju sa Sjedinjenim Američkim Državama o raznim pitanjima koja se odnose na razmještanje infrastrukture tog vojnog saveza tačno na ruskoj granici sa Finskom i veoma blizu naše granice sa Švedskom“, istakao je Lavrov.

Prema riječima ruskog ministra, biće zaštićeni svi legitimni bezbjednosni interesi Rusije i preduzete neophodne mjere u praksi. 

“Bilo je iznenađujuće koliko su se i Finska i Švedska brzo odrekle svog neutralnog statusa i prednosti koje im je to decenijama pružalo, osiguravajući njihovu relativno nezavisnu ulogu, kao i reputaciju i autoritet u Evropi  i na međunarodnoj sceni”, istakao je Lavrov.   

Kako je naveo, dvije zemlje su se odrekle i koristi koje su ranije imale od svojih specijalnih trgovinskih, ekonomskih, investicionih i drugih veza sa Rusijom.

“Svi nacionalni interesi Finske i Švedske žrtvovani su potrebi da se ujedini Zapad u borbi protiv Rusije, u ovom konkretnom slučaju”, naglasio je Lavrov.  

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision