Monday, 27. May 2024.
Unsko-sanski kanton 23° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Novembra. 2023. Svijet
Latinoameričke države nastavljaju oštru politiku prema Izraelu: Nezadovoljstvo zbog Gaze je sve veće

Nakon što su se Bolivija, Čile i Kolumbija odlučili na obustavljanje saradnje s Izraelom zbog situacije u Gazi, sličnu odluku donio je i Honduras čime se nastavio val nezadovoljstva latinoameričkih zemalja aktuelnom situacijom u Gazi.

Ministarstvo vanjskih poslova Hondurasa saopćilo je da je pozvalo svog ambasadora u Izraelu na konsultacije zbog, kako je navelo, izraelskog kršenja međunarodnog humanitarnog prava u Pojasu Gaze, prenosi Reuters.

Honduras je posljednja latinoamerička zemlja koja je opozvala svog ambasadora pošto su to prethodno učinili Kolumbija i Čile, kao odgovor na akcije Izraela u Pojasu Gaze.

Povodom situacije u Pojasu Gaze ranije se oglasio i predsjednik Čilea koji je rekao kako je ovu državu neprihvatljivo ono što se dešava u Gazi.

“Ono što se dešava u Pojasu Gaze je jednostavno neprihvatljivo. Želim biti vrlo jasan. Kao predsjednik Čilea bez oklijevanja energično i kategorično osuđujem sva dešavanja, uključujući i napade Hamasa. Također, tražimo oslobađanje svih zarobljenika”, poručio je predsjednik Čilea Gabriel Boric.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision