Saturday, 13. July 2024.
Unsko-sanski kanton 21° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

18. Maja. 2024. Bosna i Hercegovina
Lagumdžija: Usaglašen je tekst rezolucije o Srebrenici

Predstavnik Bosne i Hercegovine u UN-u Zlatko Lagumdžija objavio je kako je danas usaglašen konačni tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici s uvrštenim prvim amandmanom Crne Gore i još jednim dodatkom, koji su sada sastavni dio rezolucije.

– Šutili smo negatorima genocida dok su slavili i “zakazivali” pa “otkazivali” nepostojeća zasjedanja Generalne Skupštine UN kao i dok su se “obračunavali” sa “Rezolucijom o genocidu u Srebrenici 1995” prije nego su je pročitali i dok tekst nije bio ni završen.

Tekst o Rezoluciji - Avaz

Tekst o Rezoluciji. Platforma X

Njima je smetala “samo” jedna riječ: GENOCID. Srebrenica je posljednjih mjeseci ponovo vraćena na globalnu scenu – simbol borbe za pravdu, istinu, pomirenje, učenje, prevenciju genocida i u konačnici simbol borbe protiv negiranja genocida. Od toga niko više ne može “pobjeći”.

Negatori genocida su počeli i slaviti tvrdeći da se zasjedanje odgadja sve dok se ne otkaže. Za svaki slučaj, eventualno glasanje u kojem bi bili poraženi , poceli su slaviti kao pobjedu – naveo je Lagumdžija.

Putem društvenih mreža obavijestio je, kako je rekao, časne ljude, kao i dušmane.

– Danas je usaglašen konačni tekst Rezolucije o kojem će se Generalna skupština UN izjasniti 23. maja. Do tada ćemo biti najbolja verzija nas samih. Učinit ćemo sve što možemo – kao i prethodnu godinu!

Tekst o Rezoluciji - Avaz

Tekst o Rezoluciji. Platforma X

Danas usaglašena konačna verzija Rezolucije, koja će se naći pred svim članicama UN u idući četvtak, nas je dovela do još kvalitetnijeg “upeglanog” teksta sa dva amandmana koja su postali sastavni dio dokumenta o kojem će se glasati.

Prvi izbija argumente lažnim patriotima koji promoviraju nepostojeću krivicu “genocidnih naroda”! Tekst glasi: “Ponavljamo da se krivična odgovornost po međunarodnom pravu za zločin genocida ne može odnositi na bilo koju etničku, vjersku ili neku drugu zajednicu u cjelini”

Drugi ukazujem na jačanje jedinstva u različitostima koje nije samo moto EU nego i priroda naše zemlje kao evropske države zasnovane na ovakvim tradicijama.

Tekst glasi: “Ponavljamo čvrstu posvećenost da održavamo i jačamo jedinstvo u različitostima u Bosni i Hercegovini – poručio je Lagumdžija.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision