Thursday, 30. May 2024.
Unsko-sanski kanton 12° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

25. Juna. 2023. Region
Kurti tvrdi: Pronađena velika količina naoružanja ukazuje na razmjere planirane akcije i spriječenih posljedica

Premijer Kosova Albin Kurti sinoć se oglasio na Facebooku, objavivši video gdje je naveo da je kosovska policija u saradnji sa Kosovskom obaveštajnom agencijom (AKI) sprečila teroristički napad otkrivši u Švedskoj, 100 metara kod zgrade Opštine, automobil sa mnogo oružja, municije i razne vojne opreme.

– Panorama ove terorističke organizacije je jasna: automobil beogradskih registarskih oznaka, vlasništvo srpskog državnog železničkog preduzeća; pronađeno oružje je sve srpske proizvodnje, među njima i ručne granate proizvedene 2021, korišćene u napadu 29. maja 2023 na Švedsku na vojnike KFOR-a; prsluci sa natpisima ruskih, srpskih jedinica i logotipa i identifikacionih oznaka organizacije “Severna brigada”, kao i eksplozivnih naprava koje je ranije nezakonito formiranje koristilo kriminalnim aktivnostima “Civilna zaštita”. Velika količina pronađenog oružja ukazala je na opseg planiranog djelovanja i spriječene posljedice – naveo je Kurti.

Dodao je da je Srbija jasno pozicionirana da eskalira situaciju.

– Pored agresije koju je Srbija preduzela na Republiku Kosovo kidnapovanjem 3 službenika Kosovske policije na našoj teritoriji 14. juna 2023 godine, borbu za pravni i ustavni poredak Republike Kosova je preduzela korak dalje sa organizacijom teroristički napadi. Zahvalan sam PK i AKI na radu koji su radili sve ovo vrijeme u očuvanju zakona i ustavnosti i sprečavanju terorističkog kriminala u tom dijelu Republike Kosovo – zaključio je Kurti. 

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision