Monday, 25. September 2023.
Unsko-sanski kanton 12° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Juna. 2023. Region
Kurti ne odustaje: Dok se ne skloni “fašistička milicija” nema povlačenja specijalaca

Premijer Kosova Albin Kurti je na forumu “Globsec 2023” u Bratislavi rekao je da je nepohodno da se huligani povuku s ulica, nakon čega će se smanjiti broj prisutnih policajaca na sjeveru države.

Kurti je naglasio kako ne može dopustiti da nasilnici diktiraju političke procese.

“Rulja da se vrati u Srbiju ili u zatvor na Kosovu, a onda smanjujemo prisustvo policije u opštinskim zgradama i normalizujemo situaciju. Specijalci se ne povlače dok se ‘fašistička milicija’ ne skloni”, kazao je Kurti.

Rekao je da su međunarodni predstavnici prihvatili izborni proces i njihov rezultat, kao i zakletvu, ali je izrazio iznenađenje izjavom da se protivi njihovom ulasku u općinske objekte.

Dodao je kako ne može da traži od novih gradonačelnika da ne obavljaju funkcije u općinskim kancelarijama. Kurti je ovim negativno odgovorio na zahtjeve ambasadora SAD-a koji je najavio akcije protiv Kosova zbog situacije na Sjeveru. Kaže da je zabrinut zbog toga, ali i da se ne plaši.

Istakao je da učesnici protesta na sjeveru Kosova grafitima sa slovom “Z” pokazuju divljenje prema ruskom despotskom predsedniku i ruskoj vojnoj agresiji u Ukrajini, dok su neki od njih policajci u Srbiji i žandarmeriji.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision