Tuesday, 5. December 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Juna. 2023. Bosna i Hercegovina
Krišto odugovlači imenovanje novog SNSD-ovog ministra finansija BiH, a razlog je HDZ-ov Miro Džakula

Iako je portal Klix.ba još 8. juna otkrio da je Srđan Amidžić novi SNSD-ov kandidat za ministra finansija BiH, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto do danas njegovu kandidaturu nije poslala Komisiji za provjere.Sedam dana nakon što smo otkrili za Amidžića, saznali smo i da je Miro Džakula najozbiljniji kandidat za direktora Elektroprijenosa. Ova dva slučaja su vezana jedan za drugog jer sada Borjana Krišto i njen šef Dragan Čović uvjetuju Džakulino imenovanje za Amidžićevu buduću funkciju.

Krišto ima rok do 30. juna do Amidžićevu kandidaturu proslijedi nadležnoj komisji za provjere koja će zatim njegovo ime dostaviti na glasanje. Do tada, nadaju se u HDZ-u, uspjet će nagovoriti Milorada Dodika da pristane na imenovanje Mire Džakule.

Zašto još nije poslala prijedlog Amidžića nadležnoj komisiji, nismo uspjeli saznati, jer iz kabineta Borjane Krišto nisu odgovarali na ove upite.

Kao što smo već pisali, Dodik je još na nedavnom sastanku u Mostaru kojem su prisustvovali Dragan Čović i Nermin Nikšić kazao da ne podržava imenovanje Mire Džakule jer ovaj nije riješio pitanje kupovine zgrade u Banjoj Luci za potrebe UIO, dok je bio na čelu te institucije.

Podsjetit ćemo da je navedena zgrada u vlasništvu Dodikovog kuma i treba biti prodana za više od 90 miliona maraka.

Sada Borjana Krišto i njen šef Dragan Čović koriste Srđana Amidžića i njegovu kandidaturu za ministra finansija i trezora BiH da bi ishodovali novi posao za Miru Džakulu. Da li će uspjeti, znat će se do kraja mjeseca.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision