Wednesday, 7. June 2023.
Unsko-sanski kanton 15° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

22. Marta. 2023. Bosna i Hercegovina
Krišto i Von der Leyen o ključnim prioritetima za napredak Bosne i Hercegovine na europskom putu

Predsjedavajuća Savjeta  ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je juče u Bruxellesu sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom von der Lajen  o saradnji institucija Bosne i Hercegovine sa Europskom komisijom.

Krištoje  informisala je predsjednicu Europske komisije Von der Leyen o prioritetima rada Savjeta ministara BiH u narednom razdoblju.

Istakla je da nastavak reformi i ispunjavanje 14 ključnih prioriteta za napredak na europskom putu ostaju u fokusu rada institucija BiH. Dodala je da je Savjet  ministara BiH već utvrdilo Nacrt budžeta za 2023. godinu, čime se osigurava stabilnost institucija i provođenje planiranih reformskih aktivnosti, te usvojilo niz drugih bitnih dokumenata iz europske agende.

Predsjednica Evropske komisije Von der Leyen izrazila je zadovoljstvo dinamikom provođenja reformi, a posebno 14 ključnih prioriteta i programa koji se odnose na socioekonomska pitanja.

Von der Leyen je naglasila da Bosna i Hercegovina može računati na svu potrebiti pomoć Europske unije na svom europskom putu. Najavila je da planira posjetiti Bosnu i Hercegovinu krajem godine u okviru posjete zapadnom Balkanu i tom prigodom ponovno se susresti s predsjedateljicom Krišto.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision