Monday, 25. September 2023.
Unsko-sanski kanton 12° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

8. Maja. 2014. Region, Vijest dana
Kosovska predsjednica Jahjaga sazvala vanredne izbore za 8.juni

Kosovska predsjednica Atifete Jahjaga priopćila je da će izvanredni parlamentarni izbori na Kosovu biti održani 8. juna, izvijestila je Radiotelevizija Srbije (RTS). Od ovog trenutka pozivam politički spektar na pristojnu i fer izbornu kampanju i proces, rekla je Jahjaga na konferenciji u Prištini nakon konzultacija o izbornom procesu s predstavnicima parlamentarnih stranaka.

Odluka o vanrednim izborima slijedila je nakon što su čelnici vodećih parlamentarnih stranaka u utorak odlučili raspustiti parlament i održati prijevremene izbore jer su srpski zastupnici izostankom sa sjednice spriječili glasovanje o stvaranju kosovske vojske.Predstavnici vodećih albanskih stranaka na Kosovu suglasili su se da je 8. juna prihvatljiv datum za prijevremene izbore, dok srpski politički predstavnici i nekoliko oporbenih i parlamentarnih stranaka kosovskih Albanca prigovaraju odluci tvrdeći da je rok za pripremu i organiziranje kampanje suviše kratak.

Raspisivanje vanrednih izbora bilo je sigurno i tijekom posjeta Kosovu europskog povjerenika za proširenje Štefana Fuelea početkom tjedna, kada je on poručio kako je od presudne važnosti za europsku budućnost Kosova da izbori budu provedeni u skladu s međunarodnim standardima te naglasio kako se od buduće kosovske vlade očekuje poštovanje međunarodnih obveza i angažman u dijalogu s Beogradom.

Skupština Kosova ima ukupno 120 zastupnika, Srbi imaju 10 zajamčenih mjesta, a još toliko predstavnici ostalih nealbanskih zajednica.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision