Tuesday, 21. May 2024.
Unsko-sanski kanton 19° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Marta. 2023. Bosna i Hercegovina
Košarac sa predstavnicima FBiH o Trgovskoj gori

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac održao je danas u Sarajevu sastanak sa ministrom okoliša i turizma Federacije BiH Editom Đapo i predstavnicima nadležnih federalnih institucija u vezi sa problematikom izgradnje odlagališta za radioaktivni otpad i istrošeno nuklearno gorivo na Trgovskoj gori.

Na sastanku je razgovarano o budućim koracima i aktivnostima koje će nadležne institucije u Federaciji BiH provoditi na osnovu definisanog plana rada Ekspertskog tima za Trgovsku goru. Današnji sastanak uslijedio je nakon što su prethodno obavljene konsultacije sa resornim institucijama u Republici Srpskoj o istoj temi.

”Nadležne institucije Federacije BiH prihvatile su model koji smo uspostavili sa institucijama Republike Srpske. To konkretno znači da će, po uzoru na Republiku Srpsku, institucije Federacije BiH napraviti akcioni plan sa troškovnikom koji će dostaviti federalnoj Vladi na usvajanje”, istakao je ministar Košarac.

On je dodao da će institucije Republike Srpske i Federacije BiH, na osnovu plana rada Ekspertskog tima, vršiti istraživanja na teritoriji Republike Srpske, odnosno Federacije BiH, te da će troškovi tih aktivnosti biti finansirani iz entitetskih budžeta.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision