Monday, 30. January 2023.
Unsko-sanski kanton 1° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Decembra. 2022. Bosna i Hercegovina
Konstitutivna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održaće danas konstitutivnu sjednicu na kojoj će novoizabrani poslanici dati svečanu izjavu, a potom bi trabalo da bude izabran predsjedavajući ovog doma, te njegov prvi i drugi zamjenik.

Na konstitutivnoj sjednici planirano je da budu izabrani i članovi Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH koju čini po jedan poslanik svake političke stranke u ovom sazivu Predstavničkog doma, najavljeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Konstitutivnoj sjednici predsjedavaće dosadašnji predsjedavajući Predstavničkog doma Nebojša Radmanović kao najstariji poslanik u prošlom sazivu.

Prema rezultatima opštih izbora, iz Republike Srpske stranka SNSD za Predstavnički dom BiH osvojila je šest mandata, SDS i PDP po dva, dok po jedan imaju Za pravdu i red – lista Nebojše Vukanovića, DEMOS, Ujedinjena Srpska i SDA.

Iz Federacije BiH osam mandata za Predstavnički dom BiH osvojio je SDA, četiri koalicija oko HDZ BiH, SDP BiH pet, Željko Komšić – za građansku državu tri, koliko je osvojio i Narod i pravda.

Po dva mandata osvojili su Naša stranka i NES – za nove generacije, dok je jedan mandat osvojila Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad.

Konstitutivna sjednica Predstavničkog doma zakazana je za 12.00 časova.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision