Wednesday, 27. October 2021.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Decembra. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijest dana, Vijesti
Konstituisan Predstavnički dom Parlamenta BiH – IZABRANA KOMISIJA ZA IZBOR VIJEĆA MINISTARA BIH

Polaganjem svečane zakletve i izborom predsjedavajućeg i dva zamjenika predsjedavajućeg konstituisan je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH. Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH je Šefik Džaferović (SDA), prva zamjenica je Borjana Krišto (HDZ), a drugi zamjenik Mladen Bosić (SDS). Izabrana Komisija za izbor Vijeća ministara. Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas je izborom Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH završio konstitutivnu sjednicu.

U Komisiju su izabrani Lazar Prodanović iz SNSD-a, Aleksandra Pandurević iz SDS-a, Asim Sarajlić iz SDA, Damir Bećirović iz Demokratskog fronta, Fehim Škaljić iz Saveza za bolju budućnost BiH, Mirsad Mešić iz SDP-a BiH i Vjekoslav Bevanda iz koalicije HNS-a. Po automatizmu, u Komisiju su ušli i predstavnici stranaka koje imaju po jednog poslanika u Predstavničkom domu, a to su Momčilo Novaković iz PDP-NDP, Jovan Vukovljak iz DNS-NS-SRS, Diana Zelenika iz HDZ-a 1990, Zaim Backović iz BPS-a i Jasmin Emrić iz A-SDA.

+Zaključujući sjednicu predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik DŽaferović podsjetio je poslanike da u narednih sedam dana treba da izaberu parlamentarne komisije i formiraju poslaničke klubove.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijest dana Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision