Tuesday, 23. April 2024.
Unsko-sanski kanton 7° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Marta. 2024. Bosna i Hercegovina
Konaković sa Eichhorst: BiH je uskladila vanjsku i sigurnosnu politiku 100 posto sa EU

Na marginama Antalya Diplomatskog foruma ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković razgovarao je danas sa generalnom direktoricom za Europu u Službi za vanjske poslove Europske unije Angelinom Eichorst.

Ministar Konaković istakao je još jednom dodjeljivanje kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini kao historijski korak ka napretku prema EU, ali i naglasio da je najveći cilj i prioritet vanjske politike Bosne i Hercegovine punopravno članstvo u Europskoj uniji. Ministar je naveo da je u momentu između politika napretka i nazadovanja imperativ da dobijemo kontinuiranu i snažnu političku podršku Europske unije, a ona bi spriječila stvaranje političke praznine.

Ministar je naveo da je usklađenost Zajedničke vanjske i sigurnosne politike BiH i EU
stopostotna.

Naglasio je da Bosna i Hercegovina nepokolebljivo slijedi put prema Europskoj uniji što je vidljivo iz rezultata rada aktuelnog saziva Vijeća ministara BiH, intenziviranja saradnje sa EUROPOL-om, angažiranom saradnjom sa zemljama Zapadnog Balkana, praćenjem i radom na regionalnim inicijativama, osnaživanjem zajedničkog ekonomskog tržišta, saradnjom u oblastima nauke, obrazovanja, kulture i sporta, a sve to u cilju jačanja i razvijanja jedinstvenog europskog identiteta.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision