Tuesday, 23. July 2024.
Unsko-sanski kanton 26° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

16. Jula. 2023. Nekategorisano
Konaković: Još jedan besmislen napad na posao koji radim i na mene lično stiže od Cvijanović

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković reagirao je na izjavu predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović koja je navela da „Ministarstvo vanjskih poslova u Savjetu ministara BiH ponovo uzurpira rad zajedničkih institucija i izlazi iz okvira svojih nadležnosti“.

– Još jedan besmislen napad na posao koji radim i na mene lično stiže od predsjedavajuće Predsjedništva Bosne i Hercegove Željke Cvijanović. Prvo bi gospođa Cvijanović morala znati da ne postoje zajedničke institucije, postoje samo institucije Bosne i Hercegovine. MVP šalje u dalju proceduru zvanične stavove Predsjedništva BiH, a ne šalje pojedinačne akte i dopise bilo kojeg člana Predsjedništva BiH. To članovi Predsjedništva mogu uraditi sami –  naveo je Konaković je u svojoj objavi na Facebooku.

Ako Predsjedništvo BiH nema usaglašen stav, a predmet spada u nadležnost MVP, Konaković je dodao da on lično odluči o tekstu koji šalje u proceduru vodeći računa i štiteći Ustav, zakone i odluke koje su ranije usvojene u institucijama BiH.

 – Na kraju, imao sam uvid u tekst pisma gospođe Cvijanović, za nju bi puno bolje bilo da takva pisma ne šalje. Posebno ne onima koji dobro poznaju stanje u našoj zemlji, Ustav i druge propise. Neozbiljno izgleda, trebala bi o tome povesti računa. Iz Strazbura je već dobila adekvatan odgovor. Siguran sam da će ubrzo i sa ostalih adresa – istakao je Konaković.  

ZADNJE VIJESTI IZ Nekategorisano

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision