Sunday, 26. May 2024.
Unsko-sanski kanton 19° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

23. Februara. 2023. Region
Konaković-Đukanović: Crna Gora bezrezervno na strani teritorijalnog suvereniteta i integriteta Bosne i Hercegovine

Crna Gora je bezrezervno na strani teritorijalnog suvereniteta i integriteta Bosne i Hercegovine, uz poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, poručio je večeras u Podgorici crnogorski predsjednik Milo Đukanović, tokom susreta sa ministrom vanjskih poslova naše zemlje Elmedinom Konakovićem.

Šef bh. diplomatije boravi u službenoj posjeti Crnoj Gori.

Đukanović je izrazio zadovoljstvo što je Konaković došao u Podgoricu, ističući da je “ovako brza posjeta potvrda naših međusobnih dobrih odnosa”.

Crnogorski predsjednik je rekao kako bilateralne odnose dvije zemlje smatra dobrim i prijateljskim. Takođe, on je istakao potpisani ugovor o granici između Crne Gore i Bosne i Hercegovine i ukazao na nužnost unaprjeđenja međusobne saobraćajne infrastrukture, što bi poboljšalo turizam, trgovinsku i ekonomsku saradnju, a što je najvažnija šansa u daljem razvoju naših bilateralnih odnosa.

Bosni i Hercegovini Đukanović je čestitao kandidatski status i poručio kako su EU i NATO put bez alternative.

Konaković se zahvalio na dobrodošlici, te je kazao da je posjetama zemljama regiona, između ostalog i Crnoj Gori, želio djelima pokazati naše prioritete

On je istakao činjenicu da Bosna i Hercegovina i Crna Gora ostvaruju svestranu institucionalnu saradnju u brojnim oblastima, čemu će naša zemlja ostati predana i u narednom periodu, te da je Crna Gora država sa kojom nemamo otvorenih pitanja.

Konaković je dodao da kontinuitet političkog dijaloga treba nastaviti i u budućnosti razmjenom posjeta na visokom nivou, te je iskoristio priliku da uputi poziv predsjedniku Đukanoviću da dođe u posjetu Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision