Friday, 7. October 2022.
Unsko-sanski kanton 9° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

29. Augusta. 2022. Bosna i Hercegovina
Komšić: Milanović pokazao da je plan o podjeli BiH živ, ostaju nam dva izbora

Hrvatski predsjednik Milanović je još jednom pokazao da je istorijski plan o podjeli države Bosne i Hercegovine živ i da predstavlja aktuelnu političku strategiju koja ima jasan cilj, rekao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

– Od sporazuma između Cvetkovića i Mačeka, preko sporazuma između Miloševića i Tuđmana, jasne su namjere i pokušaji podjele Bosne i Hercegovine na Hrvatsku i Srbiju. U prvom slučaju tu podjelu zaustavio je Narodnooslobodilački pokret a u drugom Armija Republike Bosne i Hercegovine.

Očito je da se sa realizacijom tog plana ponovo pokušava.

– Na nama svima koji smo za državu Bosnu i Hercegovinu ostaju dva izbora; ili da se do iznemoglosti pripiremo oko toga ko je bolji i ljepši ili da se tome, na sve demokratske načine suprotstavimo. Prvi izbor je put u propast države, njen nestanak i izdaju onih koji su državu napravili a zatim i odbranili, a drugi izbor je moguć tek ukoliko se hrabro i odlučno, svi zajedno, prelazeći preko političkih i ideoloških razlika, budemo okupili oko onog što je zajednička vrijednost svih nas, a to je Bosna i Hercegovina, zaključio je Komšić.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision