Wednesday, 28. September 2022.
Unsko-sanski kanton 10° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Jula. 2014. USK, Vijesti
Kome se hotel “Konak” sprema na konak

Predmet: Saopćenje za javnost Udruženja „Kladušnica“ Velika Kladuša

Povodom eskalacije bespravnih i nezakonitih radnji u preduzeću „Kladušnica“ d.d. Velika Kladuša od strane zakupaca u hotelu „Konak“ i nespremnosti općinske vlasti i njenih inspekcijskih organa da djeluju u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, Nadzorni odbor Udruženja, nakon hitno održane vanredne sjednice, izdaje slijedeće:

Saopćenje za javnost

Nakon saznanja da se u hotelu „Konak“ obavljaju bespravni građevinski radovi kojima se ugostiteljski sadržaji pretvaraju u trgovačke, bez zahtjeva i saglasnosti za takve radnje, Nadzorni odbor je održao hitnu vanrednu sjednicu u okviru koje je i obišao Poslovnu jedinicu ovog preduzeća, hotel „Konak“, i tom prilikom se na licu mjesta uvjerio u odvijanje opisanih radova koji su posebno intenzivni u dane vikenda i tokom noćnih sati. U nadležnoj općinskoj službi smo saznali da nikakav zahtjev za promjenu namjene poslovnog prostora za ovaj objekat nije podnešen. Budući da smo saznali da se ovaj poslovni prostor priprema za kompaniju „CM – cosmetic market“ d.o.o. Vitez, obavijestili smo istu usmeno i pismeno sa brojnim dokazima kako se radi o nezakonitim radnjama u koje se ova kompanija uvlači. Podnijeli smo Zahtjev Općinskoj građevinskoj inspekciji za donošenje hitne privremene mjere zabrane izvođenja opisanih radova kako unutar tako i van hotela „Konak“ te da organizatorima radova naredi vraćanje objekta u prvobitno stanje. O svemu su obavješteni Kantonalna Uprava za inspekcijske poslove, kantonalni premijer, općinski načelnik, općinski pravobranilac, Kantonalna Agencija za privatizaciju te mediji.

Javnost također obavještavamo da je Kantonalni sud u Bihaću tačno prije godinu dana presudio da se na zelenim površinama hotela „Konak“ ne mogu parkirati vozila i na istima naplaćivati parking što se čini od 2006. godine kada je o ovom prvi puta službeno obavještena općinska inspekcija. Nakon osam godina bezakonja, presudio je Sud čiju presudu treba provesti upravo Općinska inspekcija koja to do danas nije učinila niti hoće zbog opstrukcija i ličnih interesa u ovom poslu. Općinskom načelniku je dva puta od strane Udruženja podnešen zahtjev za pristup informacija po ovom pitanju na koja on nije odgovorio, štiteći na taj način nezakonite radnje i „zamjenskog načelnika“ Ismeta Hušidića koji je dugo vremena bio pomoćnik općinskog načelnika za urbanizam potom „zamjenski načelnik“ a sada jedan od komunalnih inspektora koji bi trebao provesti presudu Kantonalnog suda.

Zbog opisanih opstrukcija općinske vlasti Velika Kladuša i njene inspekcijske službe koja neće da provede sudsku presudu i pored činjenice što je to naredila i Kantonalna Uprava za inspekcijske poslove, Nadzorni odbor je donio Odluku da će se, ukoliko u narednim danima ne bude pomaka u rješavanju opisanih problema, svojim tijelima suprostaviti nastavku parkiranja na zelenim površinama kao i eventualnom useljenju „CM – cosmetic marketa“ u prostorije hotela „Konak“ ili bilo kojeg drugog trgovačkog lanca, a na bruku i sramotu vlasti koja ne radi svoj posao, odnosno što podržava nezakonite radnje i kriminal. Podsjećamo, općinski načelnik je pismenim putem ovom Udruženju zabranio korištenje općinske vijećnice za održavanje sjednica Skupštine čime pokazuje koliko mu je stalo do obespravljenih radnika i pravde u ovoj općini.

Predsjednik Udruženja „Kladušnica“

Esad Šabanagić s.r

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision