Monday, 30. January 2023.
Unsko-sanski kanton -5° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

13. Decembra. 2022. Bosna i Hercegovina
Kolegij Predstavničkog doma PSBiH danas o formiranju stalnih komisija

Kolegij Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) održat će danas sjednicu na čijem je dnevnom redu  dogovor o formiranju stalnih komisija ovog doma, kao i obavještenje o osnovanim klubovima poslanika.

Na dnevnom redu je i prijedlog rješenja o razrješenju sekretara Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, kao i dogovor o zakazivanju druge sjednice ovog doma, saopšteno je iz Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Kolegij bi, kako je najavljeno, trebalo da razmatra i 12 zahtjeva poslanika za sticanje statusa stalno zaposlenog poslanika, 14 zahtjeva poslanika za produženje statusa stalno zaposlenog poslanika, te 11 zahtjeva poslanika za nastavak prava na naknadu troškova smještaja, odvojenog života i posjete porodici.

Predviđeno je da Kolegij razmatra i sedam zahtjeva poslanika da privatno vozilo koriste u službene svrhe, jedan zahtjev za nastavak prava na naknadu troškova prevoza na posao i prevoza s posla i sedam zahtjeva za nastavak ostvarivanja prava na razliku plate.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision