Thursday, 28. September 2023.
Unsko-sanski kanton 12° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Augusta. 2023. Bosna i Hercegovina
Koja su očekivanja od sjednice Vijeća za suradnju Srbije i Republike Srpske?

Dvodnevna posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Republici Srpskoj, pored obilježavanja godišnjice Oluje, zamišljena je kroz sastanke Savjeta dvije vlade, ali i posebni sastanak predsjednika Republike Srpske i predsjednika Srbije sa članom Predsjedništva iz reda srpskog naroda BiH.

Ne zna se šta će sve biti teme sastanaka, ali je sigurno da će biti govora o zajedničkim projektima. Pored sutrašnjeg najavljenog potpisivanja Sporazuma o izgradnji dva memorijalna centra posvećena jasenovačkim žrtvama Gradina Beograd, na sjednici Savjeta Republike Srpske i Srbije sigurno će biti govora o još zajedničkih projekata i pitanja, prije svega iz oblasti energetike.

“Mi imamo sa Elektoprivredom Srbije i Republikom Srpskom projekat izgradnje Buk Bijele i to će biti važno pitanje o kojem treba govoriti jer su u toku aktivnosti oko izgradnje, ali treba savladati i prepreke koje nam se nameću uvijek kada krenemo u neke aktivnosti sa Srbijom. Ima i drugih tema, ja ću se za tu sjednicu posebno pripremiti”, kazao je Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision