Tuesday, 23. July 2024.
Unsko-sanski kanton 28° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Septembra. 2023. Bosna i Hercegovina
Klub srpskog naroda u Domu Naroda BiH zaprijetio napuštanjem institucija: Pozicija RS-a se mora poštovati

Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) se oglasio i podržao izjave članova rukovodstva oba doma državnog parlamenta Nebojše Radmanovića i Nikole Špirića.

Iz Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda PSBiH su poručili kako podržavaju ono što su kazali Špirić i Radmanović.

“Delegati Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH u potpunosti podržavaju zajedničku izjavu članova kolegijuma Paralamentarne skupštine BiH Nikole Špirića i Nebojše Radmanovića kojom zahtijevaju striktno poštivanje ustavne pozicije Republike Srpske, njenih institucija i predstavnika. Delegati su saglasni da u budućem periodu zajednički donose odluke koliko je svrsishodno učestvovati u radu Parlamentarne skupštine BiH”, piše u saopćenju Kluba delegata srpskog naroda.

Jučer su Špirić i Radmanović kazali kako “prate aktivnosti nelegalnog visokog predstavnika Christiana Schmidta”

Špirić i Radmanović smatraju da su Schmidtove aktivnosti već duže vrijeme usmjerene na derogiranje ustavne pozicije i zakona RS-a čime ne samo da ne poštuje njene institucije i legalno izabrane predstavnike nego direktno radi na njihovom urušavanju.

“Špirić i Radmanović najavili su da će u budućem periodu pratiti i analizirati situaciju koju je Schmidt prouzrokovao svojim djelovanjem, te da će zajednički donositi odluke koliko je svrsishodno učestvovati u radu Parlamentarne skupštine BiH ukoliko se ne budu poštovali stavovi i ustavna pozicija Republike Srpske”, navodi se u zajedničkoj izjavi Nebojše Radmanovića i Nikole Špirića.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision