Tuesday, 28. March 2023.
Unsko-sanski kanton -1° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Januara. 2023. Bosna i Hercegovina
Kardiovaskularne bolesti najveći su uzročnik smrti u Bosni i Hercegovini.

Kardiovaskularne bolesti najveći su uzročnik smrti u Bosni i Hercegovini. Mnoge operacije moguće je uraditi u našoj zemlji, ali građani za njih nemaju novca. Federalni Fond solidarnosti ne pokriva sve zahvate. S druge strane, pacijenti zbog dugih lista čekanja i hitnosti potrebe za operacijom imaju jednu alternativu – odlazak u inozemstvo, za šta, također, treba novac. Stoga se nameće pitanje – je li sistem zakazao i kome su građani prepušteni?

Kompleksan zdravstveni sistem, rasparčan na entitetski pa i kantonalni nivo znači veće troškove, ali i manje nade za pacijente koji hitno trebaju liječenje. Federalni fond solidarnosti, koji je često prva adresa pacijentima za finansiranja troškova liječenja, ne pokriva sve zahvate.

U prošloj godini prihodi Fonda su iznosili 205.498.212 KM. Od ovih sredstava skoro 175 miliona KM su prihodi iz doprinosa, a 30.500.000 KM iz budžeta Federacije Bosne i Hercegovine.

Vijeće ministara BiH u rekordnom roku, hoće li imati i rekordne rezultate?

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine tek je na početku mandata, a već iza sebe ima dugu listu kritika i iznimno loše prognoze. Test koji, prema mišljenju mnogih, nije uspješno položila vladajuća koalicija. U novom sazivu uglavnom dobro poznata lica bh. političke scene. Višegodišnje karijere i ne tako veliki rezultati.

Vladajuća koalicija korak po korak, ali u skladu s postavljenim rokovima, dogovora, osvojeno dijeli, bira, imenuje i budućnost države određuje. Vijeće ministara rekordnom brzinom izabrali. Obećali kvalitetne ministre i velike promjene.

No, kada je sve bilo spremno da ministri stupe na dužnost, podsjećamo, Milorad Dodik dan prije javno otkriva svoju stranu priče:

“Više je ovo na dnevnom redu da se otalja izbor Vijeća ministara, a ne što će to donijeti revoluciju ili reformu.”

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision