Sunday, 17. October 2021.
Unsko-sanski kanton 5° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

23. Decembra. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijesti
Kardinal Puljić u božićnoj poruci pozvao na nestanak svađe i mržnje!

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uputio je božićnu poruku u kojoj poziva na nestanak psovke, svađe i izvora mržnje, te podijeljenosti i suprotnosti na putu vjere.

Poruku kardinala Puljića prenosimoi u cjelosti:

“Na Božićnoj Polnoćki čitamo iz Lukinog Evanđelja:“ I dok su bili ondje – u Betlehemu, jer su došli na popis stanovništva, navršilo joj se vrijeme da rodi. I porodi sina svoga, prvorođenca, povi ga i položi u jasle jer za njih nije bilo mjesta u svratištu.”(Lk 2,6). U slavlju Božića slavimo ovo otajstvo kojemu je prethodila osobna priprava kroz molitvu, pokoru, osobnu ispovijed, praštanje i pomirenje kako bi se otajstvo Božića rodilo u našem srcu. Bila je i zajednička priprava u obitelji i u župi, posebno kroz jutarnje svete Mise koje zovemo zornice, te obiteljska molitva i brojna djela solidarnosti kršćanske ljubavi. Sve je to bio čin otvaranja srca da Isus ima mjesta u nama i među nama, da se ne dogodi ono što se njemu dogodilo kada nije imao mjesta u svratištu.

“Slavlje Božića treba obnoviti prepoznatljivo lice kršćanina u privatnom i javnom životu da živimo iz uvjerenja”. Želimo mu mi napraviti mjesta, ne u jaslama, ne da bude prognan iz naše sredine i javnog života, nego mu želimo dati priznato i prihvaćeno pravo da On koji je ušao u povijest čovječanstva i povijest svake osobe bude prepoznatljiv. Više ne možemo živjeti kao da se nije Utjelovio i rodio kao Bogočovjek. Slavlje Božića treba obnoviti prepoznatljivo lice kršćanina u privatnom i javnom životu da živimo iz uvjerenja.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision