Saturday, 25. January 2025.
Unsko-sanski kanton 5° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
[bsa_pro_ad_space id=9]

9. Novembra. 2023. Zanimljivosti
Kako Italijani prave toplu čokoladu: U napitak dodaju tajni sastojak

Topla čokolada je jedan od omiljenih napitaka kada krenu kišni i hladni dani.

U toplu čokoladu možete dodavati narandžu ili druge sastojke poput đumbira.

Predlažemo da danas isprobate toplu čokoladu i to onako kako je Italijani spremaju.

Oni dodaju kukuruzni skrob za gušću strukturu i bolji ukus.

Sastojci:

  • 100 g crne čokolade
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 1,5 šolja mlijeka
  • 1 kašika kakao praha
  • 2 kašike šećera
  • prstohvat soli

Priprema:

Isjeckajte crnu čokoladu, pa u odvojenoj činiji pomiješajte sa sa 1/4 šolje mlijeka, kukuruznim skrobom, pa dobro promiješajte.

U šerpu sipajte 1 šolju mlijeka, šećer kakao i so. Miješajte na srednjoj temperaturi dok se sastojci ne sjedine, pa dodajte isjeckanu čokoladu i smjesu mlijeka i kukuruznog skroba.

Mutite žicom dok se topla čokolada ne zgusne.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision