Monday, 23. May 2022.
Unsko-sanski kanton 15° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

22. Januara. 2022. Zanimljivosti
Kako da zimi njegujete kinesku biljku novca

Kineska biljka novca privlači blagostanje, a evo kako da je njegujete zimi i da bolje raste!

Sobne biljke koje privlače novac su lijep ukras doma, a daju nam i taj „magični“ utisak da ćemo njegovanjem cvjetnice ili druge biljke u saksiji privući sreću i blagostanje. Među najpopularnijima je kineska biljka novca.

Ričard Češir je profesionalni baštovan i ima odlične savjete kako da biljka novca bude bujna i zdrava i tokom zime. Znamo da će je previše Sunčeve svjetlosti isušiti, ali šta da radimo zimi kada svjetla nema previše i nismo sigurni koliko se zaliva kineska biljka novca?

„Ako biljku novca prečesto zalivate, lišće će joj postati smeđe ili žućkasto, zbog čega ćete pomisliti da se suši i dodati još vode“, upozorio je on.

„Prihranu sipajte najviše jednom mjesečno, a zalivajte biljku tek kada joj je zemlja potpuno suva“, savjetovao je stručnjak.

Još jedan trik, posebno ako je držite blizu izvora svjetlosti, je okretanje saksije. Biljka koja stalno „gleda“ u istom smjeru na jednoj strani će dobijati više svjetla, zbog čega bi saksiju trebalo da okrenete za nekoliko stepeni svakih par dana.„Kineska biljka novca najbolje uspijeva u uslovima osrednje osvjetljenosti, pa je nemojte izlagati direktno jakom Suncu. Neka bude u prostoriji koja dobija prirodno svjetlo, ali ne baš na udaru zraka“, rekao je on.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision