Saturday, 25. June 2022.
Unsko-sanski kanton 26° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

29. Juna. 2014. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno, Vijesti
John Kerry pisao Lagumdžiji: SAD će biti uz narod BiH u teškom periodu oporavka

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija primio je pismo državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Johna F. Kerryja.

Državni sekretar Kerry se zahvalio Lagumdžiji na prethodno upućenom pismu sa informacijama o izazovima sa kojima se naša zemlja suočava nakon katastrofalnih poplavama. Državni sekretar Kerry je podsjetio da je Vlada Sjedinjenih Američkih Država alocirala 2,7 miliona dolara hitne pomoći Bosni i Hercegovini za suočavanje sa poplavama. Pomoć se ogledala u vidu čamaca, pumpi za vodu, sistema za pročišćavanje vode, osnovnih humanitarnih potrepština, pomoći u hrani i profesionalnoj psihološkoj podršci za raseljene osobe. Također, Sjedinjene Američke Države su u našu zemlju uputile deminarski tim koji je zajedno sa Centrom za uklanjanje mina u BiH (BHMAC) radio na identificiranju i uništavanju mina. Nadalje se podsjeća da je otpravnik poslova Ambasade SAD-a u Sarajevu Nicholas M. Hill najavio da će SAD osigurati daljnjih 10 miliona dolara pomoći za BiH.
Na kraju pisma Lagumdžiji državni sekretar Kerry je naglasio da će Sjedinjene Američke Države biti uz narod Bosne i Hercegovine u teškom periodu oporavka i izrazio nadu da će se vlasti u BiH, poput hrabrih građana BiH o kojima je Lagumdžija govorio u svom pismu, izdići iznad etničkih i političkih barijera i povesti zemlju naprijed na putu evroatlantskim integracija, navodi se u saopćenju Ministarstva vanjskih poslova BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision