Monday, 15. July 2024.
Unsko-sanski kanton 32° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Septembra. 2023. USK
Javna rasprava o Strategiji poljoprivrede i ruralnog razvoja USK održana u Bihaću

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade Unsko-sanskog kantona u utorak je u Bihaću održana posljednja javna rasprava o Nacrtu Strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja USK za period 2023.-2027. godine.

–  Od izuzetnog je značaja da naš Kanton dobije Strategiju poljoprivrede  i ruralnog razvoja kao sektorski strateški dokument  koji će definisati i usmjeravati razvoj poljoprivrede i ruralnog razvoja Kantona i jedinica lokalne samouprave i predstavljati putokaz za sveukupni razvoj poljoprivrede za period do 2027. godine i važno je da su se u izradu ovog dokumenta direktno uključili i predstavnici poljoprivrednih proizvođača i eksperti u ovoj oblasti, ističe Adis Džanić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi USK.

 Proces izrade Strategije proveden je u saradnji sa Organizacijom UN-a za hranu i poljoprivredu (FAO) kroz projekt “Podrška planiranju lokalnog razvoja poljoprivrede i ruralnih područja”.

Glavni cilj izrade dokumenta Strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja Unsko-sanskog kantona je dati strateški okvir za dinamičniji razvoj sektora poljoprivrede i ruralnih područja kantona u cjelini, uz usaglašavanje glavnih pravaca razvoja poljoprivrede i ruralnih područja Kantona sa strateškim okvirom razvoja na nivou Federacije BiH i Bosne i Hercegovine kako bi se razvojne mjere nadopunjavale sa postojećim mjerama za razvoj poljoprivrede i ruralnih područja i postiglo ciljano usmjeravanje budžetskih sredstava u skladu sa postavljenim ciljevima i prioritetima lokalnog razvoja  obuhvaćajući šire mogućnosti razvoja ruralnih područja, integralnog i sveobuhvatnog pristupa razvoju.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision