Takehiro Kišimoto japanski kuhar iz Kobea, već dugo prakticira makimono – japansku umjetnost dekorativnog rezbarenja hrane, a tek nakon što je otkrio tajlandski način rezbarenja voća i povrća svoju strast je podigao na viši nivo.
Tajlandsko rezbarenje voća je tradicionalna umjetnost koja postoji stoljećima, a potječe iz kraljevskih kuhinja. Iako se smatra umirućom umjetničkom formom, još uvijek se prakticira širom Tajlanda, a ovako izrezbareno voće izlaže se u restoranima i na priredbama.
– Makimono se radi upotrebom kuhinjskog noža, dok se tajlandsko rezbarenje stvara oštrim, tankim nožem – objasnio je Takehiro za “CNN Travel” te dodao da se isključivo koristi tajlandski nož.
Osim prekrasnih umjetničkih primjera rezbarenog voća i povrća, na njegovom Instagramu možete vidjeti i demonstracije na koji način pretvara bundevu u lanac s halkama koje se prepliću ili kako se izrezuju nježni cvjetovi na brokuli.
Takehiro stalno širi svoje znanje i tehnike te je nedavno počeo primjenjivati i kineski stil rezbarenja hrane.
– Osjećaj koji imam isti je kao kada sam prvi put otkrio ovu umjetnost. Želim da ljudi budu impresionirani i iznenađeni – otkriva Takehiro.