Wednesday, 27. October 2021.
Unsko-sanski kanton 12° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Decembra. 2014. Sport, Vijest dana
Sjednica Izvršnog odbora N/F S BiH: Zmajevi još neće dobiti selektora, odluka krajem godine

Glavna tačka sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH bit će izbor selektora BiH koji će naslijediti Safeta Sušića. Komisija za izbor novog selektora danas će Izvršnom odboru NSBiH dostaviti spisak s imenima kandidata koji ispunjavaju kriterije.

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Jasmin Baković nije mogao potvrditi da će danas selektor biti i odabran.

Safet Sušić je dobio otkaz na poziciji selektora nogometne reprezentacije BiH zbog loših rezultata u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, nakon čega su čelni ljudi Nogometnog saveza BiH krenuli  u potragu za novim trenerom.

Član Komisije Denijal Pirić je naglasio da su u proteklom periodu obavljeni razgovori s velikim brojem domaćih i inozemnih nogometnih stratega, te da će članovi Komisije danas dostaviti dokumentaciju i rezultate pregovora Izvršnom odboru NSBiH.

“Komisija će donijeti zaključke shodno potrebama i nalozima Izvršnog odbora i predstaviti listu kanidata koji ispunjavaju uvjete za selektorsku poziciju. Izvršni odbor će nakon toga odabrati najboljeg među njima”, rekao je Pirić.

Članovi Komisije su u proteklom periodu razmotrili kandidature i obavili razgovore s renomiranim nogometnim trenerima i bivšim igračim legendama, među kojima su Robert Prosinečki, Lotar Mateus, Mehmed Baždarević, Amar Osim, Faruk Hadžibegić, Feliks Magat, Igor Štimac, Đovani Trapatoni, Šener Bajramović, Enco Šifo, Sergej Barbarez, Milovan Rajevac, Duško Bajević, Vahid Halilhodžić i drugi.

Bajević i Halilhodžić su među prvima bili kontaktirani, ali obojica su  zahvalili na ponudi, te odbili da u ovom trenutku preuzmu državni tim BiH. Nakon toga mediji su za Sušićevog nasljednika preferirali Mehmeda Baždarevića, Amara Osima, Blaža Sliškovića, Milovana Rajevca i Faruka Hadžibegića.

Pirić ističe da je Komisija, nakon Bajevićevog i Halilhodžićevog odgovora, odlučila razgovarati ”licem u lice” s 11 kandidata, odnosno sa Sliškovićem, Baždarevićem, Rajevcom, Barbarezom, Osimom, Hadžibegićem, Okukom, Magatom, Bajramovićem, Glavašom i Štimcem.

“Nakon što smo razgovarali s tih 11 kandidata, napravili smo analizu svega što je rečeno i danas ćemo se opredijeliti za imena koja ćemo prezentirati Izvršnom odboru”, zaključio je Pirić.

Pred članovima Komisije nije lagan zadatak da pronađu najboljeg čovjeka za ostatak kvalifikacionog ciklusa za EP u Francuskoj, u kojem je BiH u prva četiri susreta osvojila samo dva od mogućih 12 bodova.

ZADNJE VIJESTI IZ Sport Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision