Monday, 15. July 2024.
Unsko-sanski kanton 32° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

18. Marta. 2024. Svijet
Izraelske snage opkolile bolnicu al-Shifa: “Pucaju na svakog ko se kreće”

Izraelska vojska je opkolila bolnicu al-Shifa na sjeveru Gaze uz tvrdnju da bolnicu koriste borci Hamasa za svoje aktivnosti. Bolnica Al Shifa je već bila pod opsadom na početku rata.

Izraelska vojska rekla je da provodi “preciznu operaciju” u bolnici al-Shifa u gradu Gazi, tvrdeći da Hamas koristi medicinsku ustanovu za “provođenje i promicanje terorističkih aktivnosti”.

“Znamo da su se visoki Hamasovi teroristi pregrupirali unutar bolnice al-Shifa i koriste je za komandovanje napadima na Izrael”, rekao je glasnogovornik izraelske vojske Daniel Hagari u videu objavljenom na X.

Dodao je da će izraelska vojska provoditi “humanitarne napore” tokom planiranog napada, osiguravajući hranu i vodu, dok je naglasio da “nema obaveze” pacijenata i medicinskog osoblja da evakuiraju bolnicu.

Hamasov vladin medijski ured u Gazi osudio je operaciju, optužujući Izrael za “ratni zločin” tako što je upao u kompleks tenkovima i bespilotnim letjelicama.

Novinari Al Jazeere Arabic javili su da su izraelske snage opkolile bolnicu al-Shifa u gradu Gazi u kojoj se nalaze stotine pacijenata, medicinskog osoblja i raseljenih osoba, također su izvjestili da su izraelske snage otvorile vatru unutar bolnice i da ima mrtvih i ranjenih.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision