Monday, 27. May 2024.
Unsko-sanski kanton 22° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Novembra. 2023. Svijet
Izrael priznao: Ponovno smo napali izbjeglički kamp u Gazi, vođa Hamasa optužio Izrael za ‘barbarske masakre’

IZRAELSKE obrambene snage (IDF) su potvrdile da su eksplozije u naselju Falluja u izbjegličkom kampu Jabalia posljedice novog zračnog napada. “Ranije jučer su borbeni avioni IDF-a na temelju preciznih obavještajnih podataka napali Hamasov zapovjedni i kontrolni kompleks u Jabaliji. Tokom napada smo eliminirali Hamasove teroriste”, saopštio je IDF..

“Hamas namjerno gradi svoju terorističku infrastrukturu ispod, oko i unutar civilnih objekata, svjesno ugrožavajući civile Gaze. IDF stoga poziva stanovnike Gaze s ovog području na evakuaciju. Nastavljamo pozivati stanovnike sjeverne Gaze i grada Gaze da se evakuiraju prema jugu”…

Vođa Hamasa optužio Izrael za ‘barbarske masakre’ nakon napada na izbjeglički kamp

Hamasov politički vođa optužio je Izrael za izvođenje “masakra” u opkoljenom Pojasu Gaze kako bi prikrio vlastite “poraze” i upozorio da su stotine izraelskih i stranih talaca koji su zarobljeni u Gazi suočeni s istim rizikom od “smrti i uništenja” od izraelskih napada na teritoriju kao i palestinski stanovnici. Izrael “čini barbarske masakre nad nenaoružanim civilima”, rekao je Ismail Haniyeh u obraćanju emitiranom u srijedu. “Njegova podlost neće ih spasiti od gromoglasnog poraza”, obećao je Hanijeh. ..On je rekao da je Hamas upozorio izraelsku “fašističku vladu” na njenu “konfliktnu politiku” prije napada, ukazujući na širenje naselja na Zapadnoj obali i napade na islamska sveta mjesta, kao što je džamija Al-Aksa.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision