Monday, 26. February 2024.
Unsko-sanski kanton 8° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

5. Decembra. 2023. Svijet
Izrael objavio mapu Gaze uz poruku Palestincima: Sklonite se odavde zbog vaše sigurnosti

Izraelska vojska je objavila mapu na društvenim mrežama u kojoj se palestinskim civilima govori da napuste područja sjeveroistočno od Khan Younisa

Stanovnici Pojasa Gaze, stoji u objavi, IDF je nastavio svoju snažnu akciju protiv Hamasa i drugih terorističkih organizacija u Pojasu Gaze. Ljubazno vas obavještavamo o sljedećem kako bismo očuvali vašu sigurnost i sigurnost:

“Stanovnicima relevantnih blokova u četvrtima Al-Mahatta, Al-Katiba, Hamad, Al-Satar, Bani Suhaila i Ma'an (blokovi 36, 54-38, 221-219), kako bismo očuvali vašu sigurnost , pozivamo vas da se preselite u poznata skloništa za raseljene u četvrtima Al-Fukhari, Al-Shaboura, Al-Zuhur i Tal Al-Sultan”, napisali su.

Podsjetili su, kako kažu, da su objavili “kartu područja (blokova)” koja dijeli teritorij Pojasa Gaze na područja i četvrti koje poznaju.

“U nastojanju da vam pomognemo da u sljedećim fazama rata razumijete izdane upute i po potrebi se pomaknete s tačno definiranih lokacija radi očuvanja vaše sigurnost”, dodaje se u objavi.

Za kraj su Palestincima ponudili sredstva komunikacije s njima (IDF-om), kako bi prijavili da li ih Hamas spriječava da se sklone.

“Dragi stanovnici Gaze, ukoliko vas pripadnici Hamasa i dalje u tome sprječavaju, pišite nam putem Telegrama @gaza_saver ili nazovite broj telefona: 0322-341-97250+”, zaključuje se u saopćenju.

Podsjećamo, izraelske kopnene snage nakon aktivnosti na prostoru sjevera Gaze prešle su i na južni dio pojasa, a objavljeni su i snimci koji dokazuju djelovanje na ovom području.To je prva očigledna potvrda operacije Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) južno od Gaze u tekućem ratu između Izraela i Hamasa.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision