Sunday, 26. May 2024.
Unsko-sanski kanton 18° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Marta. 2023. Zanimljivosti
Izrada ovog bazena u obliku violine koštala je milion dolara, a evo po čemu je sve poseban

Jay Dweck bivši je bankar i strastveni kolekcionar violina iz New Yorka koji je angažirao Cipriano Landscape Design da naprave bazen koji bi odražavao njegovu ljubav i strast prema violini.

Tim koji su činili Chris Cipriano, Keith Steinhoff, Dan Shea i William Moore san kupca pretvorili su u stvarnost dovršetkom ovog “Stradivarius bazena”.

Bazen ima spektakularnu estetiku bez obzira na pogled koji odaberete, izbliza ili izdaleka. Ova “Stradivarijeva violina” leži na strukturi od betona i čelika, preko koje je zalijepljeno više od pola miliona staklenih pločica, a sve je upotpunjeno nevjerojatnim tehničkim značajkama. Bazen je opremljen sustavom grijanja koji omogućuje korištenje tokom cijele godine. Također, ima ugrađen podvodni sustav s osam zvučnika koji omogućuje slušanje muzike dok plivate.

Sve instalacije, rasvjeta i postavke bazena kontoriliraju se bežično, izravno pomoću iPhonea. Mjesto gdje se inače brada oslanja na violinu u slučaju ovog bazena je spa centar za 12 osoba napravljen od crnih staklenih pločica i osvijetljen LED diodama.

Žice violine izrađene su od prozirnih staklenih pločica u koje je ugrađeno 6800 niti optičkih vlakana. Svaka žica se može pojedinačno kontrolirati i sinkronizirati da svijetli u skladu s muzikom. Gudalo koje presijeca vrat violine zapravo je napravljeno od dva mala jezerca, opremljena prozirnim akrilnim pločama, tako da plivači u bazenu mogu izravno vidjeti ribe.

Bazen je opremljen instalacijom koja može pumpati 7.500 litara vode u minuti, oponašajući dovoljno brzu rijeku. Optička vlakna okružuju cijeli bazen i zajedno sa svjetlećim žicama tvore očaravajuću sliku u noći stvarajući poseban ambijent.

Kao da sve nije dovoljno luksuzno i posebno, bazen se nalazi u dvorištu spektakularne vile koja košta preko 10 miliona dolara.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision