Tuesday, 23. April 2024.
Unsko-sanski kanton 7° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Novembra. 2023. Bosna i Hercegovina
Izgorjela je sarajevska otvorena pijaca na Otoci

Izgorjela je sarajevska otvorena pijaca na Otoci. S njom i štandovi 55 registriranih korisnika, magacini i roba – sve što je većini vlasnika bio jedini izvor prihoda. Povrijeđenih nije bilo, ali nastala šteta mjeri se milionima. Nju će bar djelimično, kako su obećali, pokušati nadoknaditi nadležni. Trenutno kruže glasine o nekoliko mogućih uzroka požara, zvanični još nije poznat.

„Šta je uzrok – to mi ne znamo, pokušavamo da spasimo šta je ostalo. Naša inspekcija je veoma brza da kazne nas u slučaju da se nešto nađe kao nezakonito. Ovo je jedan težak život, nama država nije pomogla ni u toku korone, a mislim da ove sada posljedice neće snositi ništa. Mi smo jedna margina“, govori Salih Fijuljanin, korisnik jednog od štandova.

I Ermin Ramić vlasnik je jednog od štandova – pola pijace je spašeno, pola je izgorjelo, kaže on.

Na ovoj pijaci bilo je 175 boksova sa 55 registrovanih korisnika. Šteta je višemilionska. Nadležni uvjeravaju, naći će način da finansijski budu zbrinuti oni koji su danas izgubili sve.

„Mislim da je u ovome trenutku najbitnije da su žive glave, a sve ostalo ćemo gledati da na neki način se pomogne. U kontaktu smo i sa resornim ministrom i sa premijerom i sa načelnikom Općine Novi Grad – mislim da ćemo vrlo brzo pokušati da pomognemo korisnike kojima je ovo bio jedini izvor prihoda da nahrane svoje porodice“, kazao je Jasmin Terović, direktor KJKP Tržnice-pijace Sarajevo.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision