Friday, 3. February 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

16. Decembra. 2022. Bosna i Hercegovina
Izetbegović: Dodika nisam zvao ja, niti moji “prijatelji” i s njim sam jedino dogovorio NATO put

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović negirao je tvrdnje lidera SNSD-a Milorada Dodika da ga je kontaktirao preko posrednika.

Podsjetimo, na konferenciji za novinare nakon potpisivanja sporazuma SNSD-a, HDZ-a i Osmorke, Dodik je rekao da ga je zvao prijatelj Bakira Izetbegovića “sa strane” kako bi ga zamolio da lidera SDA ne ostavi na cjedilu.

“Dodika nisam zvao ni ja, ni moji prijatelji; jedina istina je da smo dogovorili ANP i NATO put BiH, on vrlo dobro zna zašto je na to pristao. Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a posljednjih dana je u dva navrata pokušao da me uvuče u svoje medijske spinove i performanse, kojima uvijek skreće pažnju sa suštinskih događaja”, rekao je Izetbegović.

Prema njegovim riječima, tako je i ovaj put, “kada Dodik svojim izjavama pokušava pomoći Osmorki, računajući da će se umjesto katastrofalnim sporazumom o formiranju vlasti na državnom niovu, mediji i javnost radije baviti pričama o tome ko je koga zvao, ko je šta dogovorio, koje su na nivou rekla-kazala”.

Izetbegović istioče da nije namjeravao reagirati, ali će to ovaj put uraditi “s obzirom na to da dio medija, svaki iz svojih razloga, u pravilu uvijek nasjedne na njegove spinove”.

“Dodik je prije nekoliko dana prvo rekao da sam ga ja zvao i nudio mu svašta da bismo potpisali koalicioni sporazum. Nakon što taj prvi spin nije izazvao posebnu pažnju, Dodik se jučer odjednom sjetio da to ipak nisam bio ja, nego neki moj prijatelj. Na sve je dodao i neistinu kako sam mu nekada rekao da ga moram napadati jer ako to ne radim da sam o lošoj situaciji”, poručio je Izetbegović.

Dodao je da niti je zvao Dodika, niti je ovlastio bilo koga da ga zove u njegovo ime i bilo šta mu nudi.

“Potpuno sam siguran da Dodik na tu temu nije dobio poziv ni od predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana, što je špekulacija koja se pojavila u nekim medijima. U stvari je bilo obrnuto, Dodik je preko nekolicine posrednika tražio da se sastane sa mnom na njegovom imanju u Laktašima, što nisam prihvatio, uz napomenu da se razgovori mogu voditi u Sarajevu, nakon što se okončaju izbori za domove naroda. Pozivi su stizali u nekoliko navrata, sve dok mu SDP nije isporučio četvrtog delagata u Domu naroda PS BiH”, rekao je Izetbegović..

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision