Sunday, 17. October 2021.
Unsko-sanski kanton 14° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Decembra. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijesti
Izabrano rukovodstvo Parlamenta BiH, Džaferović predsjedava

Izabrano je rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na današnjoj sjednici. Predstavnički dom je izabrao Šefika Džaferovića iz SDA za predsjedavajućeg, prvi zamjenik je Borjana Krišto, a drugi Mladen Bosić, javila je N1.

U Sarajevu se održava konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. prema dnevnom redu, nakon davanja svečane izjave održan je izbor predsjedavajućeg te prvog i drugog zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma.

Kandidati su bili Šefik Džaferović (SDA), Mladen Bosić (SDS) i Borjana Krišto (HDZBiH).

Za Džaferovića je glasalo 27 poslanika, sedam je bilo protiv, a osmero je bilo suzdržano. Za Borjanu Krišto je glasalo 35 poslanika, a sedam je bilo suzdržano. Za Mladena Bosića je glasalo 27 poslanika, sedam je bilo protiv, a sedmero suzdržano.

Poslanici su glasali ručno, jer elektronski sistem glasanja ne funkcionira.

U skladu s Poslovnikom, prvu sjednicu Doma, nakon izbora, sazvao je Kolegij Doma iz prethodnog saziva. Prvom sjednicom predsjedava najstariji izabrani poslanik kao privremeni predsjedavajući, a to je Mirsad Đonlagić, poslanik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH.

Sedmi saziv Predstavničkog doma čine predstavnici 12 stranaka – 10 iz SDA, šest iz SNSD-a, po pet poslanika imaju SDS i Demokratski front, po četiri SBB BiH i koalicija HNS, tri SDP BiH, a po jednog PDP-NDP, DNS-NS-SRS, HDZ 1990, BPS i A-SDA.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision