Saturday, 1. October 2022.
Unsko-sanski kanton 14° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

18. Juna. 2014. Izdvojeno, USK
Iz Škotske dolazi vrijedna oprema za cazinske vatrogasce

Saradnja između Vatrogasne jedinice Cazin i Međunarodne organizacije za vatrogastvo i spašavanje iz Škotske, koja uspješno traje već dvije godine, nastavljena je i ovih dana. Nakon niza zajedničkih aktivnosti u proteklom periodu i vrlo uspješne prošlogodišnje obuke za vatrogasce iz cijelog USK –a, koja je provedena u Cazinu, ove godine prijatelji iz Škotske u Cazin stižu sa donacijom vrijednom 620.000 eura.

Po riječima Garya Johnstonea, koordinatora Međunarodne organizacije za vatrogastvo i spašavanje iz Škotske, radi se o kontingentu lične vatrogasne opreme, koji uključuje 900 kompleta, koji će biti uručeni Službi Civilne zaštite općine Cazin. On je istaknuo, kako je ovo potvrda izuzetno dobre saradnje, u kojoj se općina Cazin pokazala kao dobar i provjeren partner.

Načelnik općine Cazin Nermin Ogrešević upriličio je prijem u svom kabinetu za predstavnike škotske organizacije, te im se tom prilikom zahvalio za pomoć, koju pružaju cazinskim vatrogascima. Razgovaralo se i o daljoj distribuciji ove vrijedne donacije, kao i organiziranju stručnih treninga i pokazno -taktičkih vježbi za vatrogasce, za koje je istaknuto da su od izuzetne važnosti, kako za edukaciju vatrogasaca, tako i za provjeru njihove osposobljenosti.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision